Blog

zondag 17 december 2017
Vegetariër op vakantie
Tags: veganistisch eten, vegetarische eten, vegetarische vakantie
Vegetariërs op vakantie en lekker eten.

Wie vegetariër is en op vakantie wil gaan, heeft diverse mogelijkheden om er ontspannen op uit te gaan. Natuurlijk kan je een vakantiehuisje huren in de natuur en zelf je maaltijden bereiden, de meest eenvoudiger manier om een vegetarische vakantie te boeken. Je boekt bijvoorbeeld via de website Natuurhuisje een vakantiehuisje midden in de natuur en ver weg van de massa. Een heerlijk plekje voor jezelf om helemaal tot rust te komen.

Hotel boeken met vegetarische maaltijden.

Als je tijdens je vakantie eens lekker verwend wilt worden, kan je een vegetarisch hotel boeken.  Er zijn in de wereld duizenden hotels waar je hele goede vegetarische maaktijden kunt bestellen.  De tijd dat je bij een vegatarische vakantie patat en een kaassouflé krijgt ligt al vele jaren achter ons.  Zelfs veganistisch eten is in veel hotels al lang geen onbekende term meer. Steeds meer koks krijgen tijdens hun koksopleiding ook les in vegetarische en veganistisch koken.  Zo kan de 100 % principiële vegetariër ook met een gerust hart in een hotel verblijven en zich laten verwennen met puur plantaardige maaltijden.

Eendenveren in je beddengoed.

De meeste hotels die vegetarische en veganistische maaltijden in hun menu hebben opgenomen zijn  nog niet zo vetr dat ze ook veganistisch beddengoed hebben . Het kan dus gebeuren dat een dekbed gevuld is met eenden veren of er wollen deken op het bed ligt. Als je een vegetarische of veganistische vakantie in een hotel hebt geboekt en niet wilt slapen onder een wollen deken of dekbed met eendenveren, vraag de receptie van het hotel dan naar alternatieven.  Anno 2017/2018 is de bereidheid bij hotel personeel er zeker om aan alle wensen van de gasten te voldoen.
Geplaatst door: Webmaster op 06:26
Geen reacties
woensdag 4 oktober 2017
Dierendag, alle dieren gefeliciteerd
Tags: 4 oktober 2017, vegetarische vakantie, dierendag
Dierendag, 4 oktober 2017.

Het is vandaag 4 oktober 2017 en het is dierendag.
Daarom, alle dieren en hun baasjes gefeliciteerd.
Als we het over dierenrechten en felicitaties hebben, wat opmerkingen.

Anno 2017 is er een positieve tendens merkbaar. Veel huisdieren worden goed verzorgd en kunnen wonen in een liefdevolle omgeving. Steeds meer mensen eten vegetarisch of veganistisch en steeds minder dieren zijn er in de toekomst nodig om aan de behoefte van vlees en vis te kunnen voorzien. Toch is er nog veel te winnen. Slechts een klein deel van de bevolking is vegetariër of veganist en de kiloknallers in de supermarkt, zijn nog steeds verkrijgbaar en worden volop door de grote supermarkten gepromoot. En ook het aanbod vegetarische restaurants, vakanties, vegetarische winkels, supermarkten en andere aanbieders is nog zeer beperkt.  Daar valt nog een wereld te winnen.  Maar.. steeds meer dieren krijgen rechten en worden niet meer misbruikt.

Toch blijft het vreemd. Je poes of hond wordt op dierendag verwend met heerlijke vlees of visbrokjes en de dieren die gegeten worden zijn de pineut.  Wat een vegetarische vakantie betreft, gelukkig kan je in bijna ieder hotel, pension of kuuroord uistekende vegetarische maaltijden krijgen.
Geplaatst door: Webmaster op 10:54
Geen reacties
donderdag 7 september 2017
Vegetariërs op vakantie -Blog
Tags: kuuroorden, vakantie voor vegetariërs, vegetarische vakantie, hotels met vegetarische keuken
Informatie voor vegetariërs die op vakantie willen

Wie vegetariër is en geen vlees of vis eet, weet dat het niet altijd eenvoudig is een vakantie adres te vinden waar je goede vegetarische maaltijden kunt krijgen.

Soms is zelf een vegetarisch ontbijt of lunch al mogelijk omdat de keuken in bijna alles vlees of vis doet.

Hotels, kuuroorden met goede vegetarische keuken

Gelukkig zijn er tal van hotels, gezondheidscentra, kuuroorden en wellness centra waar ze een goede vegetarische keuken hebben. Soms zelfs is een keuken van een hotel zelfs ingericht op een veganistisch dieet, glutenvrij dieet of een andere voedsel beperking.

Inzicht in vegetarische vakanties

Op deze website www.vegetarische-vakantie.nl willen wij informatie geven over de mogelijkheden om wel als vegetariër van je vakantie te kunnen genieten. Dat doen we door inzicht te geven in vegetarische vakantiemogelijkheden en adresjes waar je zonder problemen kunt genieten van een heerlijke en met aandacht bereide vegetarisch ontbijt, lunch en diner.

Veel plezier met je vegetarische vakantie!
Geplaatst door: Webmaster op 10:16
Geen reacties
De inhoud van deze paragraaf wordt automatisch gegenereeerd.